Inkleding rustplaatsje Alvat-site

Terug naar alle events

-

De Alvat-site, Scheldestraat Buggenhout

De gemeente wil in de Scheldestraat op het terrein van het vroegere ALVAT-gebouw een rustplaatsje met schuilhut creëren voor wandelaars en fietsers. Op het terrein van de Alvat -site zijn twee hogedrukketels blijven staan als herinnering aan de activiteiten op die site.

De Kunstraad werd gevraagd om, na een plaatsbezoek, een voorstel te doen om rond deze ketels een artistieke bezienswaardigheid te creëren.

Op basis van een inplantingsplan van de groendienst van de gemeente maakten we volgend ontwerp: 

Wij stellen voor om van de 2 ketels de losse delen te verwijderen en de verroeste delen te schuren en het geheel met een roestwerende verf in een bronskleur te behandelen.

Langs het voorgestelde toegangspad, vóór de beide ketels, zouden we betonnen rioolbuizen plaatsen met binnendiameter 60 cm, op verschillende hoogtes (zie detail). Deze buizen dienen gevuld met beton. De buitenkant van de buizen zouden we laten verven in dezelfde bronskleur als de ketels om een indruk te geven van vaten, als referentie aan de activiteiten daar in het “vatenkot”.

Voor de bovenkant van de “vaten” stellen we voor om die te bekleden met keramiektegels met afbeeldingen die refereren naar de oorsprong van de site, namelijk

De keramiekclub is bereid om deze keramiektegels te maken en te plaatsen.