Lokaal bestuur zoekt kunstenaar

Terug naar alle events
-

Sociaal Huis, Brusselsesteenweg 47, 9280 Lebbeke

Op 17 mei 2023 is het de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Het lokaal bestuur Lebbeke toont zich ook dit jaar met verschillende acties solidair met de LGBTQI+ gemeenschap. Eén daarvan is het voorzien van een muurschildering op de site van het Sociaal Huis. Doel is positieve beeldvorming en zichtbaarheid van de doelgroep. 

De muurschildering moet een inhoudelijk positieve boodschap uitdragen over of naar LGBTQI+-burgers. De regenboogkleuren moeten duidelijk in het oog springen. De afmetingen van het werk bedragen maximum 2,5 m L x 1,5 m H. De ondergrond is een ongeverfde bakstenen muur.

Om dit project te realiseren zoekt het lokaal bestuur een kunstzinnige vrijwilliger. Omdat actie kadert in het intergemeentelijk Plan Samenleven kunnen zowel kunstenaars uit Lebbeke, Buggenhout als Dendermonde deelnemen. De kunstenaar ontvangt geen vergoeding, maar het bestuur stelt wel een budget voor de productie ter beschikking. De muurschildering moet tussen 10 en 15 mei 2023 aangebracht worden.

Deelnemers dienen hun ontwerp uiterlijk maandag 17 april 2023 in via socialedienst@lebbeke.be of geven het af in het Sociaal Huis, Brusselsesteenweg 47, 9280 Lebbeke. Het ontwerp moet bestaan uit een schets in kleur, de vermelding van de afmetingen, een beknopte omschrijving van het nodige materiaal en een raming van de materiaalprijs.  

Een interne jury kiest het winnende ontwerp. Met de winnaar wordt een overeenkomst afgesloten. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.