Mini-onderneming Peace of Art geeft met veiling kunstwerken langer leven

Terug naar alle events

23/02/2024

Zaal Nicolaas - Jachtweg 1, 9255 Buggenhout

Leerlingen van het Sint-Vincentiuscollege van Buggenhout hebben de mini-onderneming Peace of Art opgericht. Daarmee willen ze kunstwerken een langer leven geven.

Leerlingen uit de opleiding Economie van het Sivibu richtten in het zesde middelbaar doorgaans een mini-onderneming op om al eens te proeven van de praktijk. De acht jongeren van mini-onderneming Peace of Art zien het alvast groots. Zij hebben een origineel concept bedacht.

“Onze insteek is dat het jammer is dat kunstwerken, tekeningen of beeldhouwwerken die mensen in kunstacademies, psychiatrische instellingen of kinderziekenhuizen maken, vaak maar een kort leven beschoren zijn omdat ze niet bewaard worden. Vaak verzeilen ze verstopt in een archief of erger nog in de vuilbak”, zegt Alix Smets van Peace of Art. “Daar willen we verandering in brengen. Ook deze kunst verdient een mooie plek. En dat willen we bekomen door deze werken te veilen.”

De jongeren koppelen daar meteen ook een goed doel aan. De opbrengst van de veiling zal naar het Tejo-huis in Dendermonde gaan. Dat is een huis waar jongeren tussen tien en twintig jaar op een heel laagdrempelige manier terecht kunnen voor therapeutische hulpverlening, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.