Aquarel-tentoonstelling Liana Carleer

Terug naar alle events

5 maart - 31 mei

-

Aquarel-tentoonstelling Liana Carleer  2024 ° 1938 –  -|- 2023 Van 1 juni tot 30 augustus 2024 in “Herfstdroom”, Groenlaan 1 te Buggenhout. De tentoonstelling is alle dagen te bezichtigen tijdens de werkuren van het rusthuis.

Liana Carleer (Londerzeel) begon in haar jonge jaren (we spreken van de periode 1950) met olieverf. Ze schilderde vooral landschappen, portretten en af en toe ook iets abstracts. Ze schreef ook gedichten.

Maar je weet hoe dat gaat, trouwen, werken, kinderen krijgen en je vrije tijd krimpt drastisch. 

4 kinderen, 6 kleinkinderen en 40 jaar later nam ze haar hobby voorzichtig weer op.  Maar deze keer koos ze voor aquarel. Meer dan 15 jaar volgde ze wekelijks les bij Jeaninne Van Durme met een groepje van ongeveer 15 amateurs . 

In 2018, na een workshop ‘acrylpouring’ begon ze op haar 80ste te experimenteren met deze nieuwe, speelse kunstvorm. 

Af en toe waagde ze zich nog eens aan olieverf maar in mei 2023 gaf ze haar voorraad olieverf weg aan haar goede vriendin Julia Pas. Alsof ze het wist. Ze was wel van plan om in september met de nieuwe reeks aquarel te starten. De onderwerpen lagen al vast en ze was op zoek naar inspiratie voor de komende lessen. 

Helaas mocht het zo niet geschieden. Een kwalijke val leidde tot een ziekenhuisopname en van het een kwam het ander. 

In 2022 verklaarde ze stellig dat haar laatste tentoonstelling die in Senioram in Willebroek zou zijn. Ik geloofde het niet en zie: nu is er een postume tentoonstelling in Herfstdroom in Buggenhout, de thuisgemeente van Els, haar oudste dochter, en ook van kleinzoon Koen en partner Maaike en hun kleine wonder.

U bent allemaal van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.